Site Overlay

Kako urediti terasu i dvorište

Okov Naslovna » Blog » Kako urediti terasu i dvorište

Baštenski i balkonski nameštaj treba, pre svega, da bude udoban i da pruža maksimalno opuštanje na svežem vazduhu. Takođe bi trebalo da bude i lako za održavanje. Evo nekoliko saveta kako da uredite terasu i dvorište.

Bašta na terasi je dobra alternativa za one koji vole da budu blizu prirode, ali nemaju svoju baštu u dvorištu. Kombinacija biljaka i mebl tkanina u nijansama zelene je uvek dobra ideja, a gledanje u zeleno je savršeno olakšanje za oči. Možete dodati neku vrstu osvetljenja, poput lampi za bašte koje možete staviti na balkonsku ogradu i time napravili ugodnu atmosferu i za večernja druženja.

Mirne, svetle boje i prirodni materijali kao što su drvo, lan, juta, pamuk. Uz njihovu pomoć, terasa i bašta pretvaraju se u elegantan i koherentan prostor. Dodavanjem jastuka sa etničkim šarama, makramea, ćebadi i hvatača snova, lako možete dočarati boho stil iz ove baze.

Bela je osnova za stvaranje balkona ili terase. Nijanse bež, koje podsećaju na morski pesak, braon od prirodnog drveta i nijanse plave koje se odnose na boju mora i neba, savršeno se slažu sa njom. Belo-plave prugaste tkanine su karakterističan element primorskog stila.

Postavite neku vrstu podloge, poput pločica ili drveta, da biste dobili ravnu i udobnu površinu za hodanje. Dajte terasi svoj lični pečat sa lepim ukrasnim jastucima i dekorativnim jastucima za sedenje. Pazite da se terasa održava čistom i urednom, kako bi bila prijatna za korišćenje. Možete instalirati i kamin ili roštilj za još više mogućnosti uživanja.

Ukoliko biste želeli da terasa bude u jarkim bojama, postoji rešenje i za to. Možete se fokusirati na jednu boju ili možete kombinovati nekoliko boja da biste stvorili živahnu atmosferu. Ako koristite jake boje, pobrinite se da ostatak nameštaja bude neutralnog ili pastelnog tona da biste sprečili preveliko opterećenje bojama. Izaberite biljke sa cvetovima u bojama koje ste odabrali za svoju terasu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button