Site Overlay

Odabir i dekoracija balkonskih ograda

Okov Naslovna » Blog » Odabir i dekoracija balkonskih ograda

Balkoni su odlično mesto gde se možete opustiti i uživati u pogledu. Može se napraviti u nekoliko različitih veličina i oblika. Stanovi uglavnom imaju male balkone, dok kuće imaju prostrane. Ali bez obzira na veličinu, oblik ili lokaciju, i dalje možete to maksimalno iskoristiti tako što ćete ukrasiti svoj balkon.

Gledajući fotografije drevnih evropskih kuća, posebno u Londonu, videćete zašto dekorativne ograde zadržavaju svoju popularnost kroz istoriju. Najpopularnije su ograde od kovanog gvožđa i one nude beskrajne mogućnosti da se vaš jednostavan dom istakne.

Ograde od kovanog gvožđa

Gvozdene balkonske ograde obično daju elegantnu i klasičnu atmosferu. Oblik i dizajn gvozdenih zaštitnih ograda se veoma razlikuju. Izuzetno su  jake i izdržljive, imaju jaku otpornost na udarce, tako da imaju dug vek trajanja. Može se reći da je to jednokratna investicija u doživotno uživanje.         

Ako vaša kuća nema terasu, dodajte ukrasne ograde ispod prozora na spratu i imaćete direktne dekorativne elemente. Ravni krovovi se mogu upotpuniti lepom ogradom. Pravljenje krovnog vrta ne samo da će obezbediti prelep zeleni prostor za vašu porodicu, već će takođe u velikoj meri povećati vrednost vašeg doma.

Unutar kuće možete koristiti i ograde za stepenice, pregrade prostorija, spiralne stepenice, čak i kao ukrasne zidne zavese.

Kako dekorisati balkon i ograde? 

Osim otvorenog prostora na vašem balkonu, možete ukrasiti i balkonsku ogradu. Dakle, sada, ne samo da će vam pružiti sigurnost i sigurnost, već će uneti i lepotu u vaš dom. 

Ideje za dekorisanje balkona:

1. Dodajte mali sto

Sve što vam treba da uživate u jutarnjoj kafi na balkonu je stol za kafe i stolica. Izaberite onaj koji se lako sklapa tako da ga možete pohraniti unutra ako je potrebno.

2. Instalirajte ugradivu klupu

Maksimalno povećajte svoju kvadraturu pomoću ugrađenih klupa za sedenje. Takođe nikada nećete morati da brinete da će jak vetar prevrnuti vaš nameštaj ili još gore, oduvati ga.

3. Dodajte zelenilo

Upotpunite balkon biljkama, kako biste stvorili mali cvetni raj. Dodajte i malo začinskog bilja da vaš balkon miriše tako dobro kao što izgleda.

6. Iskoristite zidni prostor

Okačite umetničke predmete otporne na vremenske uslove.

7. Obezbedite sebi malo privatnosti

Ako je vaš balkon tačno naspram komšije, ukoliko vam prostor dozvoljava, dodajte visoke biljke kako biste stvorili prirodni zid i upotpunili vašu oazu mira. 

U jednoj od prethodnih blog objava smo videli koji su to aktuelni trendovi ograda, tako da, bacite pogled i slobodno se upustite u avanturu redizajna balkona, čuvamo vam leđa.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button