Site Overlay

Ograde i kapije od kovanog gvožđa

Okov Naslovna » Blog » Ograde i kapije od kovanog gvožđa

Ako planirate da ukrasite i obezbedite svoje dvorište, baštu ili voćnjak, sigurno vas interesuje kako su to već uradile vaše komšije i sugrađani. Dobićete razne informacije o materijalima, cenama, majstorima, ali samo je vaša odluka da li ćete staviti cenu ispred kvaliteta ili ćete razmatranjem raznih faktora izabrati unikatno rešenje koje će zadovoljiti estetske kriterijume okoline, a prvenstveno vaše.

Triput meri jednom seci

Kovano gvoždje, kao i širok izbor i mogućnost primene brojnih građevinskih materijala doveli su do toga da ne osećate nikakve prepreke prilikom dizajniranja i uređenja svog životnog ili radnog prostora. Podrobno analizirajući već viđena rešenja možete se dvoumiti na koji način ćete urediti eksterijer i prilagoditi okolini da stilski ne odskače, a da privlači pažnju skladnošću materijala, boja i linija. Svedoci smo da ukoliko napravimo pogrešan izbor pri uređenju eksterijera, kasnije ćemo morati da uložimo mnogo vremena i truda da štetu popravimo, a takođe i finansijskih sredstava. Za određena rešenja jedni će reći da su moderna, a poznavaoci arhitekture i dizajna će reći da je u pitanju kič. Zato je najbolje izabrati rešenja koja su svevremena, spajaju kvalitet, funkcionalnost i dobar stil. Nekada je kovano gvožđe bilo samo privilegija bogatih, a danas je moguće da i vi oplemenite svoj prostor elementima od gvožđa koji su elegantnih linija, umetnički oblikovani i unikatni.

Kovane kapije br. 125

Ograde i kapije

Prošlo je vreme visokih zidova koji su nekada imali zadatak da sakriju kuće od radoznalih pogleda i pruže privatnost, a istovremeno  gušili prostor  i ograničavali pogled. Drvo je lepo rešenje, ali nije trajno, zahteva česte prepravke i farbanja jer je sklono propadanju zbog vlage ili suše. 

Kvalitetno rešenje su kapije i ograde od kovanog gvožđa koje vašoj okućnici daju prefinjen izgled, odslikavaju prefinjeni ukus domaćina. Bez obzira na to da li ste za moderan ili tradicinalan stil, sigurnost i funkcionalnost su osnovne osobine koje poseduju kapije koje su izrađene u kovačko-bravarskoj radionici „Okov“. Takođe,  tim stručnjaka iz radionice „Okov“ pruža usluge ograđivanja poslovnih objekata, voćnjaka i prostora neke druge namene. Kovane ograde izrađujemo u više dezena u zavisnosti od želje klijenta. U galeriji fotografija možete pogledati neke od dosadašnjih radova i odlučiti da li će ovakav ili sličan dezen kovanog gvožđa krasiti vaše dvorište. Poznati smo po stručnosti, poštovanju dogovorenih rokova i kvalitetu proizvoda. Pored izrade i obrade gvožđa radimo i zaštitu gotovih proizvoda specijalnim premazima koji su prilagođeni materijalu kojem je potebna zaštita. Kovano gvožđe ne zahteva kasnije prepravke i zato ograde i kapije od ovog materijala predstavljaju bolje i povoljnije rešenje u odnosu na drvene. Ograde od ovog materijala otporne su na različite vremenske uslove. Najbolje od svega je to što se uklapaju u sve vrste stilova kuća ili poslovnih objekata, tako da ne možete pogrešiti za koji god dezen da se opredelite. 

Dobre ideje i stil se ne mogu kupiti, ali mogu se iskovati u radionici kovača koji su ujedno vrhunski umetnici i poznavaoci svog zanata i mogu vam pomoći da ostvarite svoje zamisli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button