Site Overlay

Egipatska mumija na kovanoj ogradi

Okov Naslovna » Blog » Egipatska mumija na kovanoj ogradi
egipatska kovana mumija

Među svim zgradama u istorijskom Richmondu, u Sjedinjenim Američkim Državama, Egipatska zgrada VCU-a je sigurno jedna od najfascinantnijih. Ova replika egipatskog hrama skrivena je blizu koledža u Virdžiniji i dom je Medicinske škole koledža Hampden-Sidnei, prve na jugu Amerike. Trenutno je deo kampusa Medicinskog koledža u Virginiji (ogranak Univerziteta Commonvealth Virginia) i amblem je kampusa.

Zgradu je dizajnirao arhitekta iz Filadelfije Thomas S. Stevart u egipatskom stilu. Egipatske slike su česte na polju medicine, jer se prvi lekar u zapadnoj istoriji često navodi kao Imhotep. Imhotep je takođe bio prvi zabeleženi arhitekta zapadnog sveta. Egipatski oblici su ranije bili prilagođeni pogrebnim i medicinskim zgradama, ali egipatska zgrada MCV-a je neobično daleko odnela ovaj uticaj.

U unutrašnjosti se dizajn cvetova lotosa koristi više puta. Boje su duboko simbolične i imaju mistično značenje: crvena predstavlja božansku ljubav, plava predstavlja božansku inteligenciju, a zlatno žuta predstavlja milost Boga. Hijeroglifi su ugrađeni u ukrase predvorja, a na podnim pločicama je velika buba skarabej. Zgrada je ispunjena glifovima, zastarelim simbolima, pa čak i citatima iz himni koje slave bogove Atona i Amuna. Međutim, fasada zgrade nije samo egipatski ulaz našiven na neoklasičnu zgradu. Umesto potpuni egipatski izraz. Vrata obeliska, stubovi papirusa, monumentalne površine bez prozora i oštar kontrast između senki i svetlih delova daju mu izrazit egipatski efekat. Retko ko na fotografiji pogodi da je zgrada visoka zbog visokog vajarskog pročelja na pet spratova.

Neki značajni arhitektonski elementi egipatske zgrade VCU / MCV uključuju i ogradu od livenog gvožđa sa koferima mumije koje je kovao R.V. Barnes iz Richmonda.

Jedan od najkreativnijih i namernih prikaza spoljnih elemenata ograde Grad Richmond je u proteklom veku i po video pažljivo konstruisane kapije od livenog gvožđa u Egipatskoj zgradi i pocinkovane ograde koje oponašaju staroegipatske mumije Sarkofagi. Ova stara kuća pruža vam uvid u savremene postupke oblikovanja kovanog gvožđa i metala.

Zgrada je ostala u kontinuiranoj upotrebi od završetka i svi jedinstveni arhitektonski kvaliteti egipatske zgrade stavili su je na listu nacionalnih istorijskih znamenitosti. Egipatska zgrada dodata je u Nacionalni registar istorijskih mesta 1969. Smatra se najlepšim primerom egipatske preporodne arhitekture u Sjedinjenim Državama i Virdžiniji. Zgradu je 1939. godine obnovio arhitekta Baskervill iz Richmonda. U vreme restauracije unutrašnjost zgrade, kao i spoljni pejzaž, podmlađeni su noseći klasični egipatski preporodni stil.

foto: Ronnie Pitman

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button